Is een stapelaar een goede investering?

Een efficiënt logistiek proces is belangrijk als je tijd en dus ook geld wilt besparen. Terwijl je als bedrijf ook de verantwoordelijkheid hebt dat je een goede en gezonde werkomgeving voor je personeel creëert. Vooral in warehouses en distributiecentra is het belangrijk dat het personeel niet overbelast wordt en dat je toch dagelijks duizenden tot wel miljoenen producten moeiteloos kunt verplaatsen. Daarom heb je ook een goede stapelaar nodig, maar is de machine ook een goede investering?

Efficiënt verticaal werken

De stapelaar is vooral interessant als je verticaal werkt. Dat betekent dat je warehouse of distributiecentrum is voorzien van stellingen met meerdere verdiepingen die met stapelaars bereikt kunnen worden. Het is dus speciaal voor het stapelen van pallets met goederen. Hij lijkt op een heftruck, maar is in vergelijking veel makkelijker te bedienen, terwijl die in de basis ook elektrisch is.

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat verticaal werken de ideale oplossing is als je met beperkte ruimte te maken hebt en iedere beschikbare vierkante centimeter van het vloeroppervlak wilt benutten. Door het stapelen van goederen kun je op iedere vierkante centimeter meerdere producten kwijt en dat zorgt ervoor dat je meer goederen kunt verwerken. En meer goederen betekent automatisch ook meer business, meer omzet en meer winst.

De stapelaar is een handige machine

De stapelaar is dus een handige machine waarmee het personeel pallets met goederen kan stapelen, maar ook voor het bevoorraden van stellingen en het laden en lossen van vrachtwagens, komt de machine als geroepen. Je kunt er snel en efficiënt mee werken en het levert dus een tijdsbesparing op. En we hoeven niet uit te leggen dat een tijdsbesparing ook een geldbesparing betekent.

Daarnaast ontzorg je het personeel en houd je je aan alle veiligheidsregels als het aankomt op het verplaatsen van goederen. Met de hand sjouwen is niet alleen inefficiënt en langzaam, maar je personeel kan ook letsel oplopen, zoals rugblessures. Bedrijfsongevallen zijn ook niet uitgesloten als het personeel niet over de juiste machines beschikt. En daar zit je als werkgever al helemaal niet op te wachten. Des te belangrijker is het om in handige machines, zoals de stapelaar, te investeren.

Handig voor in omgevingen met beperkte ruimte

In tegenstelling tot de heftruck heeft een stapelaar ook een kleinere draaicirkel. Als je voldoende ruimte hebt en brede paden hebt lopen tussen de stellingen, is het om het even of je nu voor een reachtruck, heftruck of stapelaar kiest. Maar in krappe omgevingen of warehouses waarin de ruimte beperkt is, kan deze machine net dat verschil maken. Iedere centimeter kan efficiënt worden ingedeeld en dat kan er soms voor zorgen dat je toch net een stelling extra kunt plaatsen. En dat betekent dat je ook meer goederen kunt verwerken en meer omzet kunt realiseren.

Met de stapelaar manoeuvreer je je tussen smalle paden en heb je alle vrijheid om alsnog pallets op te tillen en te verplaatsen. Het enige nadeel is dat de stapelaar in tegenstelling tot een heftruck of reachtruck een beperkte hefhoogte heeft.