Drie voordelen van een incasso bureau inschakelen

Steeds meer bedrijven zien zich genoodzaakt om een beroep te doen op de diensten van een incasso bureau. Dat is natuurlijk vooral het gevolg van het feit dat steeds meer klanten niet (tijdig) weten te voldoen aan hun financiële verplichtingen. Het inschakelen van een incasso is iets waar heel wat ondernemers nochtans in eerste instantie geen grote fan van blijken te zijn. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je de klantrelatie zo optimaal mogelijk wenst te houden, maar dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Ben jij benieuwd welke voordelen er verbonden zijn aan het inschakelen van één van de verschillende incassobureaus op de markt? Blijf dan zeker en vast verder lezen! 

1.) Facturen kunnen heel wat efficiënter worden ingevorderd met een incasso bureau 

Wanneer je de keuze maakt om een incasso bureau in te schakelen zal je tot de vaststelling komen dat het invorderen van facturen een behoorlijk stuk eenvoudiger kan gebeuren. Er wordt in de praktijk bijvoorbeeld wel eens gezegd dat vreemde ogen dwingen. Dat blijkt ook daadwerkelijk het geval te zijn. Wanneer jij als schuldeiser een bepaalde herinnering zal sturen naar je klanten is de kans ontzettend groot dat dit in dovemansoren zal vallen. Wanneer er echter plots een brief komt van een incasso bureau wordt dat echter meteen een compleet ander verhaal. 

Voor heel wat bedrijven geldt in de praktijk ook dat men helemaal geen tijd heeft om zich actief bezig te houden met het najagen van openstaande, verschuldigde bedragen. Dat kan uiteraard ontzettend vervelend zijn. Door het inschakelen van een incasso bureau sla je dan ook eigenlijk twee vliegen in één klap. Niet alleen hoef je zelf geen tijd meer te besteden aan het invorderen van je facturen, daarnaast kunnen vervelende problemen met de cashflow toch worden voorkomen.

2.) Vaak kan er worden gewerkt op basis van no-cure no-pay

Bij het inschakelen van een incasso bureau is het doorgaans zo dat er wordt gewerkt op basis van een no-cure no-pay. Dat is ontzettend interessant en neemt een vaak terugkerende zorg bij menig aantal ondernemers weg. Door ervoor te kiezen om een incassobureau in te schakelen welke op een dergelijke manier werkt voorkom je immers dat je bepaalde kosten zal moeten betalen terwijl je alsnog niet kan rekenen op de verschuldigde bedragen van één of meerdere klanten. Hoe dan ook, wanneer jij ook tot de vaststelling komt dat klanten steeds vaker langer wachten met betalen kan het een zeer interessante keuze zijn om een beroep te doen op de diensten van een incassobureau. 

3.) Incasso bureau weten precies hoe ze het best te werk kunnen gaan

Bij het inschakelen van een incasso bureau zijn er twee verschillende zaken die gerealiseerd moeten worden. In eerste instantie is het natuurlijk vanzelfsprekend dat de openstaande facturen ingevorderd moeten kunnen worden. Dit betekent concreet dat het incassobureau erin moet slagen om het verschuldigde bedrag van één of meerdere van jouw klanten naar hen over te maken. Dit gezegd hebbende is er echter ook nog sprake van een tweede niet onbelangrijk aandachtspunt. Zo is het bijvoorbeeld van cruciaal belang om er op toe te zien dat de klantrelatie kan worden bewaakt. Dit is alleen maar mogelijk wanneer er op een specifieke manier contact wordt gelegd met de klant. 

Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van Incassonet.